DruštvoHumanitarni rad

Manifestacija humanitarnog karaktera “Tehnika i preduzetništvo u Moravičkom okrugu”

Prodajom svojih rukotvorina đaci pokazali humanost

790pregleda

 

Na Gradskom trgu u Čačku je 27.05.2022. godine u periodu od 16-20 sati održana manifestacija pod nazivom „Tehnika i preduzetništvo u Moravičkom okrugu“. Organizator manifestacije je Fakultet tehničkih nauka u saradnji sa gradom Čačkom i aktivom nastavnika tehike i informatike Moravičkog okruga. Učesnici manifestacije su bili učenici osnovnih škola Moravičkog okruga, od kojih je devet osnovnih škola sa teritorije samog grada, a učešće su uzele i po jedna škola sa teritorije Ivanjice i Lučana.

učenici OŠ “Vuk Karadžić” sa svojim nastavnicima

Ova manifestacija je isključivo humanitarnog karaktera i u vidu je prodajne izložbe. Učenici su prodavali svoje rukotvorine koje su izradili na časovima tehnike i tehnologije. Na štandovima su se mogli naći drvene kućice, ukrasne kutije, reketi za stoni tenis, vetrenjače, podmetači za čaše i mnogi drugi zanimljivi predmeti. Predviđeno je da sav prihod od prodaje ide u humanitarne svrhe.

nastvnik tehnike i informatike OŠ “Filip Filipović” pomaže učenicima u prodaji

Učenici su se rado odazvali manifestaciji i po izuzetno vrelom danu prodavali predmete koje su napravili. Punu podršku su imali u svojim nastavnicima tehnike i informatike, a naši sugrađani kao kupci su dali svoj doprinos ovoj akciji.

Tekst i foto: Nela Mečanin

Ostavite komentar