Sport

MARKO MARINOVIĆ posle prve pobede Borca u ABA ligi: Čestitam igračima jer se nisu predali do samog kraja!

Borac Mozzart – Mornar-Barsko zlato 90:87 (21:33; 26:18; 25:19; 18:17)

515pregleda

Košarkaši Borca Mozzart uspeli su da naprave prvi podvig u ovosezonskom izdanju AdmiralBet ABA lige. Na parketu dvorane kraj Morave izabranici Marka Marinovića savladali su Mornar-Barsko zlato, pa su tako došli do prvog pozitivnog rezultata u tekućoj takmičarskoj godini. Što se tiče konačnog skora, isti je glasio 90:87 (21:33; 26:18; 25:19; 18:17).

Marko Marinović, trener Borca Mozzart, uputio je zahvalnost domaćoj publici, koja je ovog puta značajno pomogla timu.

,,Zahvalio bih se ekipi Mornara na jednoj fer i korektnoj utakmici. Što se tiče meča, nadam se da je publika uživala. Moram da se zahvalim Čačanima na velikoj poseti. Smatram da je to presudilo da mi pobedimo. Samo sa ovakvom podrškom sa tribina možemo da slavimo”, rekao je strateg Čačana.

Što se tiče same utakmice.

,,Bili smo u velikom minusu, ali smo uspeli nekako da se vratimo, a na kraju smo zasluženo i pobedili. Čestitam svojim igračima jer su verovali i nisu se predali do kraja. Moram da kažem da sreća ponovo nije bila na našoj strani, jer su se dešavale neke čudne stvari. Ali smo na kraju ipak pobedili. Istrajali smo u zacrtanom, pa nam se to isplatilo“, dodao je Marinović.

Takođe, još je istakao.

,,Svi, uključujući mene, imamo velike ambicije, što je možda problem u ovom trenutku. Ne sanjam titule i dobre rezultate sa drugim klubovima, već samo sa Borcem. A za to je potrebno vreme i strpljenje. Nadam se da će narod to prepoznati i da ćemo zajedno izaći iz sezone onako kako svi priželjkujemo”, završio je Marko Marinović.

Mihailo Pavićević, trener Mornara-Barsko zlato, govorio je posle utakmice veoma lepo o Borcu i Čačanima.

,,Sport je nešto više, a ne samo pobeda. Zaista je u Čačku uvek poseban doživljaj igrati utakimicu, kako igračima, tako i nama trenerima. Bila je fenomenalna atmosfera, prava košarkaška. Čačak je košarkaški grad. Čestitam Borcu na prvoj pobedi u prvenstvu, zaslužio je. Još jednom hvala domaćinima na izuzetnom gostoprimstvu. Nadam se da ćemo vratiti istom merom. Pohvalio bih i suđenje u jednoj ovakvoj utakmici. I voleo bih da se ponovo vidimo dogodine u Čačku“, izjavio je Mihailo Pavićević.

Borac Mozzart će imati sedam dana pauze do narednog izazova. Prvi sledeći meč Čačani će odigrati u prestonici u subotu 3. decembra, a protivnik će biti Mega MIS. Početak utakmice je zakazan za 19:00.

Tekst: Nikola Minović/Kablarnet.rs

Foto: Ivica Veselinov

Ostavite komentar