Humanitarni radMozzart

Mozzart donira DESET respiratora bolnicama

1.01Kpregleda

Kompanija Mozzart i u ovim teškim vremenima stala je uz državu, uz naše lekare, naš narod!

Dajući punu podršku našim zdravstvenim radnicima, koji čine sve kako bi se obezbedila održivost zdravstvenog sistema u ovim kriznim trenucima, regionalni lider u oblasti priređivanja igara na sreću doniraće DESET respiratora, koji će biti raspoređeni po prioritetu, bolnicama u Srbiji.

U danima koji su pred nama, kako navode stručnjaci, ovi uređaji bukvalno znače život.
“Gotovo 20 godina Mozzart deli i dobro i zlo sa građanima koji su prepoznali našu opredeljenost da, osim toga što smo lideri u onome čime se bavimo, budemo društveno odgovorna kompanija, i poklanjaju nam poverenje. Zbog toga osećamo i dužnost i obavezu da, koliko možemo, pomognemo onima kojima je pomoć najpotrebnija, ali i čitavoj zajednici u kojoj poslujemo. Velika zahvalnost i ljudima koji su nam omogućili da u ovim okolnostima nabavimo deset respiratora koje ćemo pokloniti zdravstvu Srbije koje je ovih dana pod najvećim pritiskom”, istakao Borjan Popović, direktor Korporativnih komunikacija kompanije Mozzart.

U zemljama koje su najviše pogođene pandemijom virusa korona upravo je nedostatak respiratora jedan od glavnih problema, a u Mozzartu se nadaju da će druge kompanije i pojedinci pratiti njihov primer, kako bismo svi zajedno smanjili posledice veoma teške situacije u kojoj se nalazi naša planeta, i kako bi Srbija izbegla sudbinu Italije.
“Ovo je samo mali doprinos borbi koju vode naše zdravstveni radnici za živote svih nas. Neizmerno im se zahvaljujemo na svemu što čine, i snažno se pridružujemo apelima na građane da ostanu kod kuće, da ne rizikuju ni svoje, ni živote svojih komšija, prijatelja, rođaka… Samo zajedno i ujedinjeni možemo da pobedimo ovu pošast”, naveo je Popović.

Kompanija Mozzart je i prethodnih godina bila veliki donator srpskog zdravstva. Samo u prethodnih nekoliko meseci, Mozzart je donirao Dečjoj hirurgiji i ortopediji KBC Niš najmoderniji ultrazvučni aparat u saradnji sa FK Crvena zvezda, zajedno sa KK Partizan GAK-u Narodni front doniran je savremeni inkubator, a u februaru je u saradnji sa FEST-om prikupljan novac za inkubator koji će biti doniran porodilištu u Višegradskoj čim prođe opasnost od virusa korona.

STIŽU TELEVIZORI ZA SIGURNE KUĆE

U toku naredne nedelje kompanija Mozzart će sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost Vlade Srbije opremiti svih 13 Sigurnih kuća u Srbiji televizorima. Ovi televizori će služiti školarcima koji su privremeno smešteni u ovim ustanovama da prate nastavu u toku vanrednog stanja.

Još nekoliko rečenica oMozzartovom društveno odgovornom poslovanju. Kompanija planira izgradnju Mozzart – eko parka kod Štark arene. Krenula je i nova akcija “Za duži životni vek – najduži tiket”. Svojevremeno, učestvovali smo u akciji “Bitka za bebe” i donirali smo veći broj inkubatora srpskim porodilištima, a plan je da kompanija donira novih dvanaest inkubatora. Bili smo generalni sponzori studentskog sporta na Beogradskom univerzitetu. U Rektoratu nam je uručena specijalna zahvalnica za naročite zasluge za razvoj sporta na BU. Mozzart je bio naslovni sponzor KLS – a, sponzor ABA lige, KK Borca… Beting partneri smo KSS – a , FSS – a , FK Crvena zvezda, KK Partizan…U akciji “Sto terena za jednu igru” obnovili smo i svečano otvorili tačno 82 košarkaška terena. Poslednje je otvoreno u čast legendarnog Slobodana Pive Ivkovića.

IZVOR: MOZZART SPORT

 

Respiratori

Medisal d.o.o. u ponudi ima nekoliko modela respiratora svetski poznatih proizvođača koji se, sa svojim opcijama, mogu prilagoditi individualnim potrebama korisnika. Namenjeni su za invanzivnu i neinvanzivnu ventilaciju pacijenata, kako odraslih tako i dece i neonatusa. Sa svojim preglednim TFT LCD ekranom osetljivim na dodir i inovativnim dizajnom su jednostavni za rukovanje. U ponudi imamo respiratore namenjene za bolničko okruženje i respiratore za transport, kao i respiratore za odrasle, decu i neonatalne pacijente.

  • Invazivna i neinvazivna ventilacija
  • TFT LCD displej sa ekranom osetljivim na dodir dostupn i u nekoliko veličina
  • Prikaz parametara za procenu terapije
  • Mogućnost integrisananog Flow senzor – niski troškovi održavanja
  • Dvostruka opcija za podešavanje ventilacionih modova
  • Opciono: SBT, P/V manevar, EtCO2 monitoring, Auto PEEP, indeks P 0.1
  • Mogućnost nadogradnje na EtCO2 i SpO2
  • Sveobuhvatni monitoring mehanike pluća
  • Turbinska tehnologija za nezavisno snadbevanje vazduhom

Ostavite komentar