Uncategorized

Nakon bogate igračke karijere Branko Ostojić uplovljava u trenerske vode

Prvi tim je, po kvalitetu, prevazišao srpskoligaški rang takmičenja!

558pregleda

Prvo je igrao za srpskoligaške klubove pa je iz Bumbarevog Brda prešao u ivanjički Javor. Ivanjicu je zamenio Grčkom i u njoj proveo pet godina. U prvoligašu Veriji, tri sezone, i još dve u Ofiju iz Drame. Vratio se u Srbiju gde je nastupao za Voždovac, Radnički Kragujevac i Borac 1926.

„Fudbal sam počeo da treniram u Remontu, a voleo sam Ronalda, Zidana…Navijam za Zvezdu i sećam se meča sa crveno – belima, Zvezda protiv Javora, prvo kolo šampionata, na Marakani. Beograđani su dobili sa 2:1 i to pred 35 hiljada gledalaca. U Grčkoj smo igrali u kupu sa Panatinaikosom i ta utakmica ostala mi je u sećanju“, priča nam trener Branko Ostojić.

Kako Vam je bilo u Grčkoj, dok ste igrali?

„Pa, po mentalitetu Grci su slični nama samo što su veći neradnici, aha, ha, ha“, šali se Ostojić.

Vi ste profesionalnu karijeru okončali u Borcu?

„Da, da, ali još igram fudbal u Jedinstvu iz Konjevića“.  

Rešeni ste da se posvetite trenerskom pozivu?

„Tako nekako. Polažem za B licencu, a na poziv generalnog sekretara Borca Miloša Teofilovića došao sam u klub da radim sa dečacima rođenim 2013. godine. Uslovi za rad su odlični, imamo dobre trenere koji rade sa mlađim selekcijama…Sada se i trener golmana Zoran Savić priključio da radi sa mladim golmanskim snagama. Prvi tim je, po kvalitetu, prevazišao srpskoligaški rang takmičenja“, zaključuje Branko Ostojić.

Đ.M.

P.S.

Kako nezvanično saznajemo nekadašnji pionir Borca, Vladimir Milošević Šefić, koji je trenirao sa Safetom Sušićem, pojačaće trenerski kadar i radiće sa mlađim kategorijama.

Kako nezvanično saznajemo nekadašnji pionir Borca, Vladimir Milošević Šefić, koji je trenirao sa Safetom Sušićem pojačaće trenerski kadar i radiće sa mlađim kategorijama.

 

Đ.M.

3 Comments

Ostavite komentar