Zdravstvo

(Ne)kultura parkiranja

444pregleda

Jutros sam se parkirao u centru grada. Ukucao poruku za parkiranje, za ekstra zonu, 65 dinara, malo da reklamiramo Parking servis…

Kada sam završio neke sitne posliće vraćam se do auta, kod caffea Proleće, reklama za ugostiteljski objekat, gratis, imam šta da vidim. Bolje da vi pogledate nego da objašnjavam, ali manevrisanje je potrajalo!


Sada sam u nedoumici, da li je vozaču koji me je stručno zatvorio pozlilo? Da li koristi nešto nelegalno! Da li je domaće vaspitanje ostavio kod kuće? Da li je položio vozački ispit, nekad, ili je samo BAHAT, do bola, i samo misli na svoju pozadinu. Svi neka CRKNU i tako nas ima mnogo na planeti, a tek u Čačku.

Dragi svi,

Danas sam doživeo neverovatnu (što neverovatnu, kod nas je sve moguće) situaciju koju jednostavno moram da podelim sa vama. Jutros sam se parkirao u centru grada, i kada sam upisao poruku za parkiranje, znao sam da moram da platim 65 dinara za ekstra zonu.

Nakon što sam obavio neke sitne posliće, krenuo sam prema mestu gde sam parkirao automobil, tačno kod kafea Proleće. Verujte mi, bolje da sami pogledate nego da ja o tome samo pričam.

Sada sam stvarno zbunjen. Da li je vozač koji me je vešto “zatvorio” bio bolestan? Da li koristi nešto nezakonito? Da li je ostavio svoje dobru domaće vaspitanje kod kuće? Da li je nekada smatrao važnim da položi vozački ispit? Ili je jednostavno bahat do krajnjih granica i misli samo na sebe?

Hajde da svi zajedno promovišemo bezbednost u saobraćaju i lepšu vožnju. Budimo pažljivi i tolerantni, jer samo tako ćemo stvoriti bolje mesto za sve nas.

Puno pozdrava,

 

 

Ostavite komentar