Muzika

“Pesma Čačku”

U kafeu "Moj kutak", u Čačku održana je promocija za lokalne medije (Čačanska pesma)!

583pregleda

Poštovani članovi, prijatelji i poštovaoci Udruženja Čačana u Beogradu,

U ponedeljak 30. oktobra 2023. godine, u kafeu “Moj kutak”, u Čačku održana je promocija za lokalne medije vokalno instrumentalne kompozicije pod nazivom “Pesma Čačku” (Čačanska pesma). Pesma je priređena u maniru tradicionalne šumadijske “dvojke”. Kroz nju su opevane prirodne lepote, tradicija, znamenitosti i poznate ličnosti čačanskog kraja. Želja autora je da svom voljenom rodnom gradu kroz reči isprepletane notama prenesu bar deo svoje ljubavi i inspiracije.

Teskt pesme je pre par godina napisao Predrag Mićović, Čačanin koji već više od tri decenije živi i radi u Beogradu, a poslednjih desetak godina Čačanima je poznat po aktivnostima u kordinaciji rada Udruženja Čačana u Beogradu. Kroz pesmu se lagano reflektuje istorijska saga našeg kraja, a kuriozitet su i njeni refreni koji se, iako prate istu temu i ideju, međusobno pomalo razlikuju. Mićović je tokom jednog druženja tekst pesme pokazao svom prijatelju, poznatom čačanskom estradnom umetniku Milovanu Miću Kujundžiću, na koga je ona već na prvi pogled ostavila snažan utisak. Kao čovek sa dosta muzičkog iskustva Mićo je okupio kreativni tim koji pored njega čine njegov sin Nemanja Kujundžić i Jordan Joca Đević, Čačanin sa zavidnom muzičkom karijerom koji trenutno živi i stvara u inostranstvu. Joca je napisao muzičku kompoziciju i aranžman, a takođe i odsvirao deonice na harmonici. U pomoć su priskočili maestro Perica Vasić na violini, kao i Miloš Tomić na fruli. Mićo, Nemanja i Joca zajedno su otpevali pesmu, svaki po jednu strofu i refren. Da bi kompozicija dobila svoje vizuelno ruho snimljen je i muzički spot u kome su prikazane prirodne lepote i nezaobilazna mesta našeg istorijskog sećanja i tradicije. Ideja vodilja učesnika u ovom muzičkom poduhvatu je da Čačku i Čačanima podare pesmu koja bi mogla da zaživi u narodu i bude često, rado i sa ponosom izvođena.

Muzički spot je od juče dostupan na Jutjubu i možete ga pogledati na adersi:

Mislimo da je naš rodni grad predstavljen na jedan lep način, uz puno ljubavi i entuzijazma. Posebno nam je drago što su Predrag Mićović, Mićo Kujundžić i Nemanja Kujundžić istaknuti Članovi Udruženja Čačana u Beogradu, pa se u neku ruku može reći da je Udruženje Čačana u Beogradu poklonilo Čačku jednu prelepu pesmu.

S poštovanjem,
UDRUŽENJE ČAČANA U BEOGRADU

Ostavite komentar