MozzartPet na pet

PET NA PET – Boban Stojanović : U životu nemoj sebi da dozvolis da ne možes da se pogledaš u ogledalo

Konsultant, istraživač i predavač trenirao je košarku u BASK – u, zemunskoj Mladosti i Riversima!

63pregleda

Osnovne akademske studije politikologije na Fakultetu političkih nauka upisao je 2008. godine, a diplomirao je u junu 2012. godine kao prvi u generaciji. Iste godine upisuje master studije politikologije, master rad je odbranio u oktobru 2013. godine. Upisuje doktorske studije politikologije 2013. godine na kojima je položio sve ispite. Objavio je osam monografija i dvadeset pet naučnih radova u naučnim časopisima i zbornicima radova.

Pored pobrojanog trenirao je košarku i rekli su mu da ima “meku ruku”. Uzora je imao u Peđi Stojakoviću, voleo je Kingse, ali i Barselonu. Seća se mnogih sportskih dešavanja poput Tundžerijeve aut linije 2010. godine koje sudije nisu svirale. U životu sebi ne dozvoljava da ne može da se pogleda u ogledalo.

1.Da li ste svojevremeno, kao dete, trenirali  neki sport i koji?

“Jesam, košarku, godinama. Najveća ljubav i velika zal što na neki način nisam nastavio da se bavim košarkom kao trener, novinar ili slično. Ima tu lepih iskustava iz KK Bask i KK Mladost Zemun. I pre nekih pet godina sam odigrao jednu sezonu u amaterskoj ligi za KK Rivers. Pričali su da imam ‘meku ruku’.”

2.Ko vam je bio sportski uzor, idol, u tinejdžerskim danima?

“Predrag Stojaković svakako. U tim vremenima kada sam najozbiljnije igrao, Peđa je bio jedan od boljih igrača u NBA ligi. I Dirk Novicki je bio neko u čijim igrama sam uživao i kopirao pokrete i šuteve sa jedne noge i skokom unazad”. 

3.Koji sportski klub nosite u navijačkom srcu?

“Crveni deo Beograda. A od stranih klubova to su svakako Kingsi sa početka 21. veka i FK Barselona. Liverpul je takođe klub za koji imam veliko poštovanje. Takođe, Tom Brejdi kao institucija za sebe”.

4.Sportski događaj(i) koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?

“Uh, ima ih mnogo. Od Đorđevićeve trojke 1997. protiv Hrvatske, Mijatovićeve prečke 1998. u Francuskoj, preko Indijanapolisa i mečeva sa SAD i Argentinom. Potom, Peđinih all star takmičenja u brzom šutiranju trojki, finala Lige šampiona između Liverpula i Milana i povratka Liverpula od 0:3 i pobede. Ronaldinjovih čarolija na El clasiku kada je ceo Bernabeu ustao da mu aplaudira. Vikanja Ace Stojanovića nakon prenosa mlade reprezentacije i prolaska u polufinale. Antićevih Orlova protiv Rumunije na Marakani, Iniestinog gola u finalu SP i neverovatnog ljudskog gesta prema preminulom igraču Espanjola. Tundžerijevu aut liniju 2010. koje sudije nisu svirale, Mesijevih bravura u finalima LŠ protiv Junajteda. Sjajnih pobeda košarkasa na SP 2014 i OI 2016, Gudurićeve trojke od table protiv Partizana, meča Zvezde protiv Salzburga. Ima ih još, ali i sa ovim sam preterao”.

5 Životni ili sportski moto?

U životu nemoj sebi da dozvolis da ne možeš da se pogledaš u ogledalo. To je najveća vrednost”!  

Bonus pitanje za našeg gosta: Šta u MOZZARTU odigrati na utakmicu ROMA – AJAKS. U Amsterdamu je slavila Vučica sa 2:1 i to posle prednosti Kopljanika sa 1:0. Roma ima remi pa dve pobede dok Ajaks na 20 poslednjih mečeva ima remi i poraz od Rome. Statistički gledano skor je 1:1:1.

“Pokušajte gol, gol, uz tri plus”.

IZVOR: MOZZART SPORT

Djurdje.mecanin@mozzartbet.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar