MozzartPet na pet

PET NA PET – PAVLE GRBOVIĆ: Postoje vrednosti koje negujem, u koje verujem i u skladu sa kojima živim

Pravnik i predsednik PSG – a nikada nije imao idole, ali jeste omiljene igrače poput Dirka Novickog i Nikole Pekovića!

65pregleda

Od najraneg detinjstva bavio se sportom. Najduže je trenirao košarku i to je sport koji i danas najviše voli. Misli da je u tom periodu života izuzetno korisno da deca nešto treniraju. Pogotovo kad je reč o kolektivnim sportovima, ali pod uslovom da im roditelji ličnim, previsokom ambicijama, ne stvore veliki pritisak i time im “uprljaju” sport. Nije nikada imao idole, ali jeste omiljene igrače. Voleo je da gleda Dirka Novickog, a od igrača sa ovih prostora uživao je u dominaciji Nikole Pekovića. Navija za Partizan.

Naš današnji gost u rubrici Pet na pet je pravnik i predsednik PSG – a  PAVLE GRBOVIĆ.

1.Da li ste se svojevremeno bavili nekim sportskim  aktivnostima?

Od ranog detinjstva sam se bavio sportom, najduže sam trenirao košarku i to je sport koji i dan danas najviše volim. Mislim da je u tom periodu života izuzetno korisno za decu da nešto treniraju, pogotovo kad je reč o kolektivnim sportovima, ali pod uslovom da im roditelji, ličnim, previsokim ambicijama ne stvore preveliki pritisak i tako im ‘ogade’ sport”.

2.Ko vam je bio uzor, idol, u tinejdžerskim danima?

“Nisam nikada imao idole, ali jesam imao omiljene igrače. Voleo sam da gledam Dirka Novickog, a od igrača sa ovih prostora uživao sam u dominaciji Nikole Pekovića”.

  1. Koji klub nosite u navijačkom srcu?

“Partizan. Godinama sam bio redovan na utakmicama košarkaškog kluba, pogotovo u sezonama kada je Partizan počeo da gubi primat u ABA ligi, ali je to činio dostojanstveno i smatrao sam da mi je mesto uz takve ljude. Nažalost, već godinama ne idem na utakmice jer preko nekih stvari nisam mogao da pređem nakon proterivanja Duleta Vujoševića i nedostojnog držanja slučajne uprave kluba”.

4.Sportski događaj(i) koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?

“Partizan – Barselona iz 2010. godine u Pioniru, pobeda 67:66 nakon produžetka i čuvenog beskonačnog pregledanja snimka nakon što je Roberts skinuo loptu sa obruča. Barselona je bila strašno jaka te sezone, čistila je sve redom, a utakmica toliko tvrda da sam i ja bio fizički iscrpljen nakon meča. Sećam se tenzije koja je postojala dok se čekalo da Lamonika presudi da li se priznaje koš za Barselonu ili ne. Srećom nisu im priznali poene, jer nisam siguran šta bi se u tom slučaju desilo u Pioniru. Koliko je to lepo sećanje isto toliko je ružno, ako ne i gore, sećanje na ono što nas je sprečilo da se još jednom odmerimo sa Barsom u finalu Evrolige, prikucavanje Čildersa nakon što je Teodosić promašio ceo koš. Tek prošle godine sam prvi put ponovo odgledao snimak tog poteza, pre toga sam izbegavao podsećanje na tu trauma”.

  1. Da li imate životni ili sportski moto?

Postoje vrednosti koje negujem, u koje verujem i u skladu sa kojima živim, a moto kao takav nemam”. 

 Bonus pitanje za našeg gosta: Šta u MOZZARTU odigrati na utakmicu VILJAREAL – DINAMO Zagreb. Žuta podmornica ulazi sa golom prednosti u revanš. Nakon šest pobeda Viljareal je poražen od Osasune. U Viljarealu ne zaboravljaju šta se dogodilo Totenhemu na Maksimiru. Dinamo je slavio nad Lokomotivom, ali bolji skor ima Viljareal, 2:0:1.

“Sve mi miriše na konačan ishod iks”.

 

IZVOR: MOZZART SPORT

Djurdje.mecanin@mozzartbet.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar