Sport

PET NA PET – Branislav Jokić: Igraj samo jako i do kraja, bez popuštanja

Otac košarkaša Denvera Nikole Jokića svojevremeno je između košarke i studija odabrao Poljoprivredni fakultet u Zemunu!

1.07Kpregleda

U današnjem izdanju rubrike “Pet na pet” na naša pitanja odgovarao je tata NBA košarkaša Nikole, Branislav Jokić. Nismo tražili odgovore za aktuelnu dilemu – Nikola Jokić u reprezentaciji i na Mundijalu ili ne?

Interesovalo nas je koje sportove je trenirao Jokić senior, njegovo navijačko opredeljenje, odakle potiče ljubav prema konjima i još po nešto.

Nekako usputno smo saznali i neke detalje oko Nikole i igranja za srpsku reprezentaciju. Branislav nam je kazao da će sve biti u redu. Košarkaš Denvera ima želju da obuče nacionalni dres, ali da u životu nije sve pravolinijski, nekad se mora otići levo ili desno. Da mnogi ljudi ne žele da shvate zašto u nekom trenutku nešto možeš ili ne možeš da uradiš. Da u životu često balansiraš na ivici noža.

Pored košarke Jokići obožavaju konje. Tu ljubav je Branislav usadio i sinovima, a sticajem okolnosti trener konjičkog sporta ima dvojicu sinova koji su takođe igrali košarku. Iz svega se izgradilo prijateljstvo, ali i ljubav prema košarci, konjima koja traje kod dve porodice. Sad Jokići poseduju i svoja grla.

Ali, evo i odgovora koje je Branislav dao Mozzart Sportu…

1.Da li ste svojevremeno trenirali još neki sport osim košarke i koji?

 “Starije generacije znaju svi smo igrali fudbal. Pored fudbala voleo sam odbojku, a naročito košarku. Nisam bio loš basketaš, ali sam potom došao u Beograd na studije. Studirao sam Poljoprivredni fakultet u Zemunu i paralelno igrao za zemunsku Mladost. Ipak, prednost sam dao fakultetu, pa sam košarkaški dao možda i ne koliko sam mogao”.

2.Da li ste ostali u košarkaškim vodama?

“Jesam. Predsednik sam KK ‘Džoker’ iz Sombora. Igramo Drugu mušku regionalnu ligu Sever 1. Ono što je bitnije imamo zastupljene sve kategorije od ‘sportića’, uzrast šest, sedam godina do seniorskog sastava. U klubu je preko 200 dečaka”.

3.Klub koji nosite u navijačkom srcu ?

“Moja porodica po nekoj tradiciji navija za Crvenu zvezdu. Ali, pratim sve naše klubove, reprezentaciju. Naravno, gajim velike simpatije i prema Mega Bemaxu”.

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?

“Kao i svi odgledao sam puno košarkaških mečeva. Evo, na prvu loptu nikad neću zaboraviti na trojke Saleta Đorđevića za Partizanovu evropsku titulu, reprezentaciju, u poslednjim sekundama utakmica. Takođe, ni Mundijal 1986. godine, kad smo imali devet poena prednosti nad Rusijom na 50 sekundi do kraja meča. Mladi Vlade Divac je izgubio loptu i mi smo doživeli neočekivani poraz. Nije mu zameriti bio je osamnaestogodišnjak”.

5.Životni i sportski moto?

“Igraj samo jako i do kraja. Nema popuštanja”.

Bonus pitanje: Šta u Mozzartu odigrati na utakmicu trenera Vahida Halihodžića koji  sa svojim “kanarincima” dočekuje STRAZBUR. Nant ima bolji skor, 20:4:5, uz najubedljiviju pobedu od 5:0. Ishod meča uticaće na konačan plasman dva sastava, ali na sredini tabele. Vaha ima niz od pet trijumfa sa dva poslednja remija. Strazbur nije imao dovoljno sreće pa je izgubio poslednja dva okršaja. Poslednji duel u Strazburu dobio je Nant sa 3:2.

“Pokušajte sa jedinicom”.

IZVOR: MOZZART SPORT

Nela i Đurđe MEČANIN

Djurdje.mecanin@mozzartbet.com

 

 

Ostavite komentar