FilmMOZZART SPORTPet na petSport

PET NA PET – GORAN BOGDAN: Fascinira me požrtvovanost sportista, njihova volja da se ide preko svojih granica izdržljivosti, hteo bih to primeniti na glumu

“Nikola Plećaš” iz naše popularne serije ističe da je bio dete od nauke, gitarista, ali da je zbog uloga počeo da upražnjava sportske aktivnosti!

1.86Kpregleda

Pozorišni, filmski i televizijski glumac Goran Bogdan rođen je u Širokom Brijegu. Nakon srednje škole u Zagrebu paralelno je studirao na Ekonomskom i Saobraćajnom fakultetu. Akademiju dramskih umetnosti završio je 2012. godine. Srpska publika, ovog sjajnog glumca, upoznala je kroz likove Mustafe Golubića u seriji “Senke nad Balkanom”, Nikole Plećaša u “Bićemo prvaci sveta”. Inostranu karijeru gradio je ulogama u serijama “Poslednji panter”, “Fargo”, odnosno, filmovima “All Inclusive” i “Nismo pričali o kraju”.

Ipak, u potpunosti je izdominirao kao Nikola u filmu Srdana Golubovića “Otac”. Žiri FEST – a, uz obrazloženje, Sna­gom svog izra­za, u ulo­zi po­ni­že­nog čove­ka, sa mi­ni­mal­nim spo­lj­nim sred­stvi­ma i sna­žnom unu­tra­šnjom emo­ti­v­nom ogo­lje­no­šću za lik oca ko­ji že­li da po­vra­ti svo­ju de­cu, Go­ran Bo­g­dan do­bi­ja nagra­du za na­j­bo­ljeg glumca”.

Pre nego što postane plemeniti kladlac i učesnik MOZZARTOVOG Humanitarnog tiketa u podne Goran Bogdan nam je odgovorio na pitanja za rubriku “Pet na pet”.

 

1.Da li ste se svojevremeno bavili nekim  sportskim aktivnostima i kojim?

“Na žalost nikad nisam trenirao neki sport. Više sam bio ono dete od knjiga, gitare i slično. Kasnije, za potrebe uloga, sam počeo da ozbiljno treniram. Tu sam se ‘navukao’, samo što me je brzo pustilo, na moju veliku žalost”.

 2.Ko vam je bio uzor, idol, u tinejdžerskim danima?

“Uvek mi je Muhamed Ali bio neki nezemaljski lik, koji me inspirisao”.

3.Koji klub nosite u navijačkom srcu?

“Jednostavno nemam klub za koji navijam, ali me fascinira, i tera dalje, požrtvovanost sportista. Njihova želja i volja da se ide preko svojih i iza svojih granica izdržljivosti. To me uvek inspiriše i hteo bih to primeniti na glumu”.

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?

“Vimbldon i Gorana Ivanišević kada je podigao trofej. Tada sam shvatio i da u meni ima i te kako navijačkog žara. Iznenadio sam se kako gorim”.

5.Da li imate životni ili sportski moto?

“Pobeda i poraz u rukama su Bogova. Sve što možemo raditi je, boriti se. Zato slavimo borbu”.

Bonus pitanje za našeg gosta: Šta u MOZZARTU odigrati na utakmicu  koja dolazi iz Belorusije, Soligorsk – Torpedo. Domaći imaju bolji međusobni skor 25:4:8, uz najubedljiviju pobedu od 3:0. Na poslednjih pet okršaja domaći su četiri puta slavili. Timovi su se sastali u kupu, oba puta slavio je Soligorsk .

“Probajte sa golovima, od dva do tri”.

IZVOR: MOZZART SPORT

Pišu: Nela i Đurđe MEČANIN

Djurdje.mecanin@mozzartbet.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar