MOZZART SPORT

Pomoćnik gradonačelnika, u godini kada je Čačak prestonica kulture, učestvuje u Mozzartovom humanitarnom tiketu!

474pregleda

U okviru projekta Nacionalna prestonica kulture Srbije, za grad kulture u 2023. godini, izabran je Čačak. Grad na Moravi predstaviće se sa više desetina manifestacija u okviru programa pod nazivom “Čačanska Rodna”. Pomoćnik gradonačelnika za društvene delatnosti i Mozzartov današnji plemeniti kladilac Miroslav Petković za Mozzart Sport je između ostalog rekao.

“Na najvećem nacionalnom konkursu u 2023. godini naš grad je konkurisao i dobili smo laskavu titulu, prestonica kulture Srbije. Započeli smo brojne infrastrukturne radove, a za Vas i Vaše čitaoce informacija da ćemo otvoriti jedinstveni muzej na ovim prostorima, muzej košarke. Čačak je grad sporta, ali pre svega grad košarke. Po košarkaškoj lopti nas prepoznaju. Iznedrio je naš grad preko 60 reprezentativaca od nekadašnje SFRJ do Srbije”, podvlači Miroslav Miško Petković.

Jedan od razloga zbog kojih je Čačak izabran za grad kulture je i taj projekat oko muzeja košarke.

“Tako je. Muzej će biti otvoren u sali Sokolane. To je prvi Sokolski dom napravljen još 1912. godine. Sokolana će biti rekonstruisana, postojaće stalna postavka, ali planiramo sadržaje za mlađe generacije. Naš cilj nije da se muzej košarke poseti jednom, ali da ne otkrivam sve planirane sadržaje. Na galeriji će biti postavke posvećene Radmilu Mišoviću, Draganu Kićanoviću i Željku Obradoviću. Supruga Dušana Dude Ivkovića, muzeju košarke, darivaće par Dudinih odličja, na putu smo da Dina Rađu dovedemo na otvaranje, možda nekog NBA igrača, i kažem, da ne otkrivam sve planove. Otvaranje muzeja košarke planirano je za dan Čačka, 18. Decembar 2023. godine, čime bi se završila ‘Čačanska Rodna’ – prestonica kulture. Na spoljašnjem terenu, koji je renovirala kompanija Mozzart, i dalje će se igrati basket, kao što smo nekada i mi igrali. Tu smo planirali izgradnju i tribinu zbog održavanja ostalih manifestacija”, podvlači Petković.

Miško Petković je tipovao za Zračak, ali podvlači da Čačak dobija i novu sportsku salu, upravo kod budućeg muzeja košarke.

“Ekonomska škola dobija fiskulturnu salu. Prvi put će učenici čačanske Ekonomske škole dobiti svoj prostor za časove fizičkog vaspitanja. Na spratu iznad izgradili smo salu za kontaktne sportove jer je Čačak centar borilačkih sportova, karatea pre svih. Koristim ovu priliku da se zahvalim kompaniji Mozzart i našim Čačanima za sve što su uradili i rade za naš grad. Bilo je tu mnogo donacija i sponzorstava. Za OB ‘Čačak’, naše klubove KK Borac, KK Žele, renovirani su tereni, donirana sportska oprema, išle su donacije i kroz Humanitarni tiket u podne, dugačak je niz šta je čovek iz Čačka, predsednik Vaše kompanije uradio za svoj grad”, zaključio je Miško Petković.

Kompanija Mozzart, samo kroz humanitarni tiket, donirala je tačno 27.688.458  dinara.

Đ.M./Mozzart Sport

 

Ostavite komentar