Sport

Trener Poleta zadovoljan je pojačanjima koja su stigla u Ljubić

Ivan Gligorijević očekuje da će ekipa biti spremna za start nove sezone!

1.15Kpregleda

Trener Ivan Ičke Gligorijević, posmatrano iz sportskog ugla, interesantan je na više načina. U svojoj 42. godini još uvek je igrački aktivan. Dalje, trener je Poleta iz Ljubića, a paralelno radi u FK Borac kao učitelj mlađih kategorija. Istovremeno uči i polaže ispite za više trenerske licence.

Da krenemo redom sa pitanjem o prvom timu Grebića.

“Na polusezoni preuzeo sam seniorski pogon Poleta. Od trinaest utakmica izgubili smo samo jedan meč. To je iniciralo upravu da se pojača, a samim tim i da dovedemo pojačanja, sve sa ciljem da uđemo u viši rang takmičenja”, ističe Gligorijević.

Dakle, Vaš cilj je plasman u Srpsku ligu grupa Zapad.

“Uprava, u kojoj su Milan Jovanović, Nemanja Savić, Đorđe Božić, Slaviša Tripković i ostali, naporno je radila u minulih mesec dana. Takođe, neki bivši članovi uprave ponovo su uz klub. Nakon dugotrajnog skeniranja, rada stigla su i pojačanja. Došli su Gradimir Grujičić, fantastičan igrač koji je nastupao u Mladosti iz Lučana, Slogi iz Požege i sada Arilju. Iz Sevojna je stigao Nikola Žiža Ivanović, iz Prijevora bivši fudbaler Borca Acika Petrović i nekadašnji igrač Poleta Srđan Pantelić, a iz Arilja Filip Lakićević. Moram da napomenem das mo zadržali većinu igraća iz minule godine”.

Sudeći po pojačanjima Vaš cilj se čini kao realan.

“Kao trener sam prezadovoljan jer imamo tim za viši rang takmičenja. Obavili smo prozivku, a odradili smo i prve treninge. Radićemo na našem terenu, minimum tri puta sedmično, uz utakmice vikendom. Zakazali smo kontrolne utakmice sa Slogom iz Kraljeva, FK Vrelo sport sa Uba, takođe, vratili smo memorijalni turnir posvećen Kićanu i Kovaču koji je na programu krajem meseca. Imamo poziv za memorijalni turnir u Zablaću. Bićemo spremni do 21. avgusta kada startuje takmičenje”.

I pored pristiglih pojačanja Polet Vas je registrovao i kao igrača.

“Tako je, ali se nadam da u ovoj sezoni neću morati da igram jer ipak imam pune 43 godine”, konstatovao je Gligorijević.

Rekli smo da Ičke trenira i dečake u mlađim kategorijama čačanskog Borca 1926, a da se timu direktora omladinskog pogona Neška Milovanovića priključio i Đorđe Ružić. Ruža je pored fudbala uspeo da završi specijalističke studije na Tehničkom fakultetu, smer proizvodno mašinstvo.

“Sa direktorom Milovanovićem sarađivao sam u Poletu i Metalcu iz Gornjeg Milanovca. Treniram generaciju dece rođene 2012. godine. U grupi imamo preko 20 dečaka koji žele da uče, treniraju i stvaraju fudbalske navike. Imamo odlične uslove za rad, terene sa veštačkom i prirodnom travom na kojima radimo tri puta sedmično, uz utakmice vikendom”, podvlači Ružić.

Svoju igračku karijeru Ruža je započeo u ŠF “Čačak”, potom je u Borcu trenirao sa Radovanom Gudurićem i Milom Markovićem. Kao senior igrao je za Polet, Metalac, Slogu (P) i Slobodu (Č).

M. Đ. /Kablarnet.rs

 

 

Ostavite komentar