DruštvoMozzartSport

Grčka nacionalna televizija posetila je čačanski caffe “Žoc”

Nakon preuzimanja Partizana prvi put se u Čačku pojavio Željko Obradović!

1.29Kpregleda

Ekipa Nacionalne televizije Grčke ERT boravi u radnoj poseti Srbiji. Između ostalih mesta obišli su i Čačak, a naš portal iskoristio je situaciju da prilikom gostovanja u caffeu “Žoc”, gde su snimili niz razgovora, napravi kraći intervju sa koleginicom Nopi Ranti.

“Ja sam umetnica i fotograf u svojoj zemlji, a radim i za nacionalnu televiziju.Već petnaest godina snimamo dokumentarni serijal ‘Balkanija Ekspres’ koji se emituje na nacionalnoj frekfenciji. Serija je namenjena stanovnicima Grčke, ali i putem internet kanala Ertfliks mogu da nas gledaju ljudi širom Evrope. Sada radimo dokumentarac u kome ćemo da promovišemo Srbiju, vaš narod, kulturu, turizam i sport”, ističe Nopi Ranti.

Da li prilikom boravka u Srbiji osećate ljubav prijateljskog srpskog naroda?

“Zbog toga smo ovde, jer smo kao braća. I mi volimo Srbe, Srbiju i Balkan. Pokušavamo da promovišemo turizam na Balkanu, a ne samo turizam u zemljama sa zapada. Trudimo se da prođemo kroz celu Srbiju od Niša, Novog Sada, Čačka, jednostavno rečeno kroz celu državu”.

Koliko Vam je poznato da se nedaleko od Čačka nalazi srpska Sveta gora?

“Maksimalno smo se pripremali tako da smo prikupili prilično informacija o vašoj zemlji pa i Čačku sa okolinom. U Ovčar Banji postoji više od deset manastira. Baš sutra idemo ka Arilju i Guči pa ćemo proći pored Vaznesenja i ostalih svetinja. Ponosni smo što smo dobili odobrenje vašeg Ministarstva kulture za posetu svih verskih objekata, ali i mesta pod zaštitom UNESKO”.

U gradu na Moravi u fokusu su vam čačanski i srpski sportisti koji su planetarno poznati?

“Zbog saznanja da su mnogi poznati sportisti, pre svih košarkaši, rođeni u Čačku nalazimo se u gradu. Želimo da otkrijemo specifičnosti podneblja i zašto se ovde rađaju i stvaraju takve atlete. Naši sagovornici bili su trener Raško Bojić, paratriatlonac i reprezentativac Hadži Lazar Filipović i ostali ”.

Kako ste reagovali kada je tokom Vašeg snimanja u caffe “Žoc” ušetao najtrofejniji trener Evrope?

“Počastvovani smo što smo na ovom opuštenom mestu. Naročito je muški deo ekipe bio srećan jer dobro zna veličinu Željka Obradovića, naravno i ja kao žena koja malo manje prati sport. U Grčkoj ga svi dobro poznaju i imaju lepo mišljenje o Žocu jer je stekao odličnu reputaciju. Željko je prvoklasni atleta”.

 

Grčku i Srbiju spaja Sveta Gora i manastir Hilandar?

Da, čula sam da je iguman Metodije rođen u Čačku. I pravoslavlje je naše zajedničko mesto”, zaključila je Nopi Ranti.

Trener Partizana nije dao intervju za ERT. U društvu kuma Vlada Androića, suvlasnika caffea Biske Albića, dugogodišnjeg trenera Borca Raška Bojića i ostalih čačanskih prijatelja rashlađivao se uz mineralnu vodu, ćaskao i dozvolio da ga grčka ekipa fotografiše i snimi. Ubrzo je, zbog obaveza, napustio lokal, uz opasku pojedinaca i pitanje, “kada će naredno bombastično pojačanje stići u Partizan”? Žoc se, uz osmeh, udaljio i ostavio navijače Partizana u isčekivanju sledećeg poteza.

Tokom našeg razgovora sa grčkim kolegama saznali smo da je čačačanski Borac na pragu da dovede značajno pojačanje za narednu sezonu.

Foto: Nopi Ranti

Djurdje Mečanin

djurdje.mecanin@mozzartbet.com

 

 

 

Ostavite komentar