Sport

UROŠ ČARAPIĆ ostaje veran klubu u kom je ponikao!

Saradnja je ugovorena na još tri godine!

662pregleda

Košarkaški klub Borac Mozzart danas je završio još jedan vredan potpis. Da ostane u klubu u kom je načinio prve košarkaške korake odlučio je Uroš Čarapić (27, 195), jedan od igrača sa najdužim stažom u bogatoj istoriji čačanskog tima.

Uprava kluba i pouzdani bek ugovorili su novu saradnju koja će potrajati tri godine. Nema mesta sumnji, ostanak Čarapića u redovima crveno-belog sastava predstavlja veliko pojačanje za tabor koji sa klupe predvodi Saša Ocokoljić.

Kao što je i više nego dobro poznato, Uroš Čarapić je svoju karijeru započeo upravo u Borcu. Prošao je sve kategorije kluba iz grada na Moravi, a više od jedne decenije deo je prvog tima. Takvim stažom malo koji profesionalni igrač može da se pohvali.

Što se tiče prošlogodišnjeg učinka u dresu Borca na parketima regionalnog takmičenja, ne treba posebno naglašavati da je Čarapić bio jedan od najvažnijih košarkaša. Svojom borbenošću i zalaganjem za tim bio je jedan od najpouzdanijih igrača u odbrani. Ali ne treba zanemariti ni njegov košgeterski učinak. Prosečno je igrao nešto više od 20 minuta, a za to vreme je beležio 6,9 poena i dva skoka.

Uroš Čarapić može se pohvaliti da je u mlađem uzrastu bio deo nacionalnog tima. Tačnije, 2014. godine bio je deo U18 selekcije Srbije, koja je na Evropskom prvenstvu u Turskoj osvojila srebrnu medalju.

Tekst: Nikola Minović/Đurđe Mečanin/Kablarnet.rs

Foto: Dragana Stjepanović

Ostavite komentar