Sport

Uz dosta muke Borac do pobede nad Dunavom

Izabranici Jovice Arsića uspeli da slave u Starim Banovcima

924pregleda

Čačanska ekspedicija vratila se iz Starih Banovaca sa dva boda. Naime, košarkaši Borca uspeli su da slave na gostovanju pobedivši Dunav rezultatom 72:80 (25:17; 18:23; 13:18; 16:22).

Domaćin je otvorio meč na željeni način, uspevši odmah da stekne solidniju zalihu koševa. U više navrata vodili su domaći igrači i dvocifrenom prednošću. Na drugoj strani gosti nikako nisu uspevali da se snađu i adekvatno odgovore rivalu. Svega jedan koš Borca za pet minuta svedoči da je odbrana Dunava bila zaista na visini zadatka. Kasnije je samo Kočović svojim poenima uspevao da drži priključak za domaćinom. Do isteka prvog dela igre Borac je ipak uspeo da zaostatak smanji na jednu cifru.

Muke Borca nastavile su se i u drugoj deonici. Istina, igrali su Čačani nešto bolje, prišli su domaćinu na tri poena zaostatka (43:40), ali to nije bilo dovoljno da se preokrene rezultat. Dunav je srčanom borbom uspeo da zadrži suficit stečen u prvoj četvrtini.

U većem delu trećeg desetominutnog perioda šuteri Borca ponovo su zakazali. Doduše, nije ni Dunav bio previše efikasan, ali je ipak bio tim sa nešto više pogodaka. Tek kada je stvari u svoje ruke preuzeo kapiten Marinović, a pomoć mu pružao Radovan Đoković, Čačani su zaigrali bolje. Polako su topili prednost Dunava, pa su u 30 minutu meča po prvi put poveli (56:58). Uzimajući u obzir kako se odvijala utakmica to je zaista bio povoljan rezultat za goste.

Posledni deo meča trebalo je da donese rešenje dileme ko će osvojiti dva boda u Starim Banovcima, Dunav ili Borac. Osokoljenji boljom igrom krajem treće deonice Čačani su uspevali da drže suficit na svom kontu. Istina, nije cifra bila visoka, ali je ulivala kakvu-takvu sigurnost. Na drugoj strani ni Dunav nije želeo da se preda, tako da je vođena prava muška borba. U takvom odnosu snaga više koncentracije imao je sastav iz Čačka, koji je uz pregršt peripetija ipak uspeo da se vrati kući ovenčan pobedničkim lovorikama.

Najzaslužniji za pobedu Borca bio je Kočović koji je protivniku ubacio 23 poena (6 as.). Pratili su ga Radovan Đoković sa 17 (6 sk.) i Marinović sa 12 koševa (6 as.). kod poraženog tima istakao se Ivić sa 15 poena.

U sledećem kolu košarkaši Borca će na svom parketu ugostiti ekipu Zlatibora. Taj meč je na programu u subotu, a početak je u 19 časova.

Dunav: Ivić 15, Žigon 1, Ćirković 9, Borović, Planić, Šućov 13, Drašković 12, Šišić 2, Miljković 6, Beloica 5, Grušanović 2, Kovačević 7.

Borac: Popović 4, R. Đoković 17, S. Krsmanović, Mićović, I. Gavrilović 8, Majstorović, A. Krsmanović, Prlja 4, Kočović 23, Miletić 3, Čarapić 9, Marinović 12.

Nikola Minović

Ostavite komentar