Zdravstvo

Internacionalni kongres za elektrokardiologiju ICE 2019, Beograd 30.5.-1.6.2019. god – priznanje radu Prof dr Branislava Milovanovića

1.65Kpregleda

Veliko nam je zadovoljstvo da najavimo eminentni  naučni skup najvišeg ranga, 45. kongres Međunarodnog udruženja za elektrokardiologiju (ICE), 18. Kongres Međunarodnog Udruženja za Holter i neinvazivnu elektrokardiologiju (ISXNE) i 11. Kongres Neurokard (SCNS) pod nazivom ICE 2019, koji će se održati od 30. maja do 1. juna 2019. godine u Beogradu, u hotelu Crowne Plazza. Skup će okupiti do sada istorijski najveći broj pozvanih predavača iz svih oblasti kardiologije, elektrokardiologije, Holter monitoringa i neinvazivne kardiologije, što je velika čast i za Srbiju i za Beograd. Udruženja Čačana u Beogradu ponosno je što je naš istaknuti član, Čačanin Profesor doktor Branislav Milovanović, eminentni priznati svetski stručnjak u ovoj oblasti, ujedno i predsednik Organizacionog odbora ovog međunarodnog kongresa. To je velika čast i za gospodina Milovanovića i za našu zemlju.

Sam kongres već ima karakter istorijskog jer se organizuje  uz učešće 135 predavača iz preko 40 zemalja celog sveta, od kojih su  95 pozvani predavači iz 27 zemalja, kao i 55 stranih predavača. Ovo je prvi put da se u Beogradu organizuje veliki međunarodni skup dva najznačajnija kardiološka udruženja u svetu iz oblasti elektrokardiologije. Osim toga, pošto se od pre dve godine sastanak organizuje u saradnji dva najznačajnija udruženja u svetu iz oblasti neinvazivne kardiologije i elektrokardiologije, sastanak u Beogradu je do sada najveći po broju pozvanih predavača i sesija. Pozvani predavači su najpoznatiji svetski eksperti iz ove oblasti i to je prilika za sve kolege iz regiona da učestvuju na ovom jedinstvenom sastanku gde će se upoznati sa svim novinama od eksperata koji su ključni u svetskim okvirima. Međunarodni kongres ICE 2019, kao zajednički sastanak ISHNE i ICE biće izuzetna prilika za učenje, upoznavanje i ostvarivanje novih kontakata. Kongres će svojim naučnim programom obuhvatiti najsavremenije i najatraktivnije teme iz oblasti kardiologije i neurokardiologije ali i drugih srodnih naučnih disciplina.

U pauzama zasedanja, kao i dan posle završetka kongresa, učesnici će imati priliku da se upoznaju sa znamenitostima Beograda i Srbije. Obićiće Gradsku skupštinu grada Beograda, Skadarliju, Topolu i Oplenac, a potom Čačak i Čačanski kraj. Predstavićemo im istoriju, arhitekturu i freske Ovčarsko-kablarskih manastira, izaćiće na vrh Kablara, na jedan od najlepših vidikovaca u Srbiji i krstariće brodom Zapadnom Moravom.

U ime Udruženja Čačana u Beogradu, čestitamo Profesoru doktoru Milovanoviću, na organizaciji ovako eminentnog međunarodnog naučnog skupa, a svim učesnicima želimo prijatan boravak u Srbiji i uspešno učešće na kongresu.

Udruženja Čačana u Beogradu

Ostavite komentar