Ostalo

VANJA SAVIĆ: Uprava je verovala u nas, cilj je bio finale prvenstva koje je krunisano titulom

Šampionku Francuske naredne godine očekuju utakmice na četiri fronta!

430pregleda

Srpska odbojkašica Vanja Savić, u meču za šampionsku titulu, upisala je ključne poene za svoj tim i u punoj meri doprinela da Kan postane prvak Francuske. Nakon pobedničkog slavlja, mlada Čačanka, seniorska reprezentativka Srbije, priča o utiscima o tek okončanoj sezoni u Francuskoj.

“Ove godine liga je bila interesantna jer je svako mogao da pobedi i izgubi meč. Finale kupa Francuske igrale su ekipe koje su zauzimale četvrto i peto mesto na tabeli. Sada smo igrale finale, mi kao šestoplasirane, i Miluz koji je regularni deo okončao na prvoj poziciji. Tokom sezone izgubile smo mečeve koje nismo smele da izgubimo u domaćem šampionatu, ali smo prošle kroz grupnu fazu Lige šampiona. I pored pehova, uprava je verovala u nas, cilj je bio finale prvenstva koje je krunisano titulom”, kaže Vanja Savić.

Ponovili ste uspeh od prošle godine…

“Kada pravimo poređenje sa srpskom ligom može se konstatovati da se puno devojaka, sa prilično iskustva, vratilo u Srbiju. Ipak, titulu je uzela jedna od najmlađih ekipa, Jedinstvo iz Stare Pazove. Ne znam koliko, ali liga Francuske je kvalitetnija od srpske, uz to, imala sam priliku da igram u Ligi šampiona. I sledeće sezone igraću najkvalitetnije takmičenje u Evropi sa napomenom da će Francuska imati dva kluba u LŠ. Od evropskih liga njbolja ženska odbojka igra se u Turskoj, Italiji, Rumuniji i Poljskoj”.

Verujemo da ste se snašli u Francuskoj jer Vam je ovo druga sezona.

“Da, u trenucima predaha, pored Kana, obišla sam Nicu, Monako, Sen Trope …koji je najdalji, na sat i po vožnje. Azurna obala i Francuska su baš lepe, prijaju. Inače, fizioterapeut, kondicioni trener, pomoćni trener su iz Srbije. Nakon Kine, u januaru, u klub je došla i dizač Ana Jakšić. I naredna sezona, u Kanu, će takmičarski biti izazovna, od Lige šampiona, preko domaćeg šampionata, kupa do Superkupa”.

Vanja je svoju karijeru počela u OK Sloboda, ali joj je prvi sport bila košarka.

“Dve, tri godine trenirala sam košarku. Pa sam paralelno igrala košarku i odbojku. Potom mi je tata kazao da se moram opredeliti, uz napomenu da je kazao da se neće mešati oko mog izbora. Pošto sam trenirala košarku kod tate koji je vodio dečake odlučila sam se za odbojku. Celu karijeru u Čačku provela sam u OK Sloboda. Treneri koji su radili sa nama puno su doprineli našem razvoju. Pričam o periodu detinjstva. Iz Slobode smo Mina Mijatović i ja otišle dalje. Prelazak u Nove Banovce odnosno Staru Pazovu puno je značio u nastavku karijere. Mnogo smo naučile i u Jedinstvu. Treneri iz Jedinstva su i sa poslednjom titulom u Srbiji pokazali kako se radi u Staroj Pazovi. Uvek mi je uzor bila Tijana Bošković koja tada nije igrala za seniorsku reprezentaciju. Naravno, i Jovanu Brakočević, konstatuje Vanja Savić.

Đ.M./M.S.

Ostavite komentar