MOZZART SPORTSport

Veterani Slovenije, sedamdeset plus, odigrali su prijateljsku utakmicu sa košarkaškim momcima iz Čačka

Meč je održan u dvorani kraj Morave i okončan je rezultatom Čačak – Ljubljana 57:52!

774pregleda

Ekipa iz Slovenije, koju predvodi legendarni košarkaš Ivo Daneu, odigrala je prijateljsku košarkašku utakmicu sa prijateljima iz Čačka. Tradicija, koja traje preko dve decenije i koju godinama održavaju Čačanin Branko Ljujić i poznati Slovenac Peter Marter, sa teniskih terena prelila se i na košarkaška igrališta. Za selekciju Slovenije, između ostalih, igrali su Lorbek, Fišer, Macura… ljudi od sedamdeset plus…a za Čačak su nastupali mlađi momci Vidojević, Pantović, Milovanović, Popović, Ikodinović koji je bio i najbolji strelac meča sa 27 poena.

O sećanjima na Čačak i Borac za nas je govorio legendarni Ivo Daneu. Mlađe ljubitelje košarke podsećamo da je Daneu bio MVP jednog Svetskog prvenstva, osvajač zlatne medalje na SP u Ljubljani, najbolji sportista bivše Jugoslavije…

„Na početku moram da osvežim pamćenje. Davno, kada sam sa Olimpijom dolazio na utakmice sa Borcem, putovali smo vozom do Beograda. Presedali smo na drugi voz do Čačka i kada smo stigli ostavili bismo torbe i odmah odlazili na pijacu. Kupovali smo hleb, dva, tri, kilograma kajmaka, i to nam je bila zamena za ručak. Eto, to je moja uspomena na Čačak i drago mi je što sam ponovo ovde. Inače, održavam prijateljske veze sa ljudima iz Srbije, prijateljima, saigračima, sada malo manje jer mnogi nisu među živima… Zvao sam ih sve na rođendane, od svoje pedesete godine, na svakih pet godina, od Gordića, Damjanovića, Čermaka, Rajkovića, Koraća, Dragojlovića, Đurića, Ražnatovića, Radovića…Drago mi je da sada mlađi nastavljalju sa košarkaškim i druženjima na teniskim terenima“, kazao je Ivo Daneu.

Na košarkaško druženje u Čačak stigao je i počasni predsednik Fudbalskog saveza Slovenije Rudi Zavrl.

„Pozdravljam saradnju u svim oblicima. Čovek sam sporta, iako dolazim iz fudbala i imam puno prijatelja iz sveta košarke, tenisa…Radovao sam se kada su me pozvali na put i srećan sam što ću gledati utakmicu između veterana Čačka i Slovenije“, istakao je Rudi Zavrl koji je preko dve decenije bio predsednik slovenačkog fudbalskog saveza.

Prijateljsku utakmicu igraće i braća Macura, Marko i Nebojša.

„Preko četrdeset puta imali su slovenački i čačanski veterani susrete na teniskim terenima. Zamolili smo prijatelja Branka Ljujića da nam pomogne u organizaciji košarkaškog meča. Sada, kada smo u Čačku svi smo oduševljeni. Nakon Čačka, u Beogradu ćemo se naći sa Miškom Marićem, Slavišom Koprivicom…i ostalim dragim prijateljima“, podvukao je Nebojša Macura.

Kako nezvanično saznajemo, košarkaši iz Slovenije su na trećem poluvremenu uložili protest jer su Čačani bili “dopingovani” pogledima lepših polovina!

Đurđe Mečanin/Mozzart

djurdje.mecanin@mozzartbet.com

 

 

Ostavite komentar