MozzartSport

Vladimir Lučić: Sloboda je igrala modernu košarku, bila drugoplasirana, uz izboren status ABA 2 ligaša

Trener užičkih košarkaša zahvaljuje se igračima, Raši Radovanoviću, Saši Turoviću i ostalim ljudima koji su bili uz klub!

1.42Kpregleda

Sticao je iskustvo u Austriji, Rumuniji, Italiji… vratio se u Srbiju da bi bio sa porodicom i dokazao sebi da može da radi u domovini. Srbiji zemlji košarke.

Regularni deo takmičenja u domaćoj košarkaškoj ligi, sa Slobodom, koju je predvodio, okončao je na drugoj poziciji. Slobodno se može konstatovati da su Užičani najprijatnije iznenađenje KLS – a. Učinak od samo šest poraza, uz dvadeset trijumfa ogroman je uspeh, kao i plasman u ABA 2 ligu. Naravno, i pozicija odmah iza šampiona KLS – a čačanskog Borca, a ispred ABA 2 ligaša Dinamika i Novog Pazara.

Trener Slobode Vladimir Lučić nastojao je, i uspeo, da Užičani igraju modernu košarku uveren da će njegovi momci tek pokazati koliko mogu.

U vreme pandemije virusa korona logično je da Lučića prvo pitamo za zdravlje.

“Posle naporne sezone koristim vreme da se odmorim i što više trenutaka provedem sa porodicom. Malo šetam, da ostanem u kondiciji. Hvala Bogu dobro smo”, kaže trener Slobode Vlade Lučić.

U Čačku ste, a verujemo da je sve u redu u vašem klubu.

“U svakodnevnom sam kontaktu sa igračima i ljudima iz uprave našeg kluba. Hvala Bogu svi su dobro, kao i njihove porodice”.

 Epidemija i izolacija daju priliku da na miru sumirate ostvareno i razmišljate o planovima kad se priča sa koronom završi.

“Uveren sam da smo izašli iz realnih okvira i da smo napravili odličan rezultat. Na raspolaganju smo imali mladu ekipu, momke bez puno iskustva. Bili smo najmlađi tim u KLS – u. Dosta je tu talentovanih košarkaša kojima je ova sezona omogućila da eksplodiraju i potvrde svoj kvalitet. Tokom sezone imali smo dosta problema sa povredama, ali na kraju smo ostvarili velikie uspehe. Osvojili smo drugo mesto u domaćoj ligi, igrali smo završanicu kupa Radivoja Koraća i plasirali se u ABA 2 ligu. Uz sve nabrojano promovisali smo mlade igrače. Smatram da je iza nas izuzetno uspesna sezona i baš sam ponosan na moj tim u svakom smislu”.

I tokom takmičenja isticali ste da je Sloboda igrala modernu košarku, a da će momci tek pokazati koliko mogu.

“Bilo je dosta igre u tranziciji kao i agresivne odbrane. Sigurno je to bio pravi način da se igra sa mladom ekipom. Možemo se pohvaliti da smo u KLS – u postigli nejviše poena, ali i imali najviše asistencija. To potvrđuje da smo igrali jednu modernu i atraktivnu košarku”.

Trener Slobode podvlači da su za sjajne rezultate Užičana najzaslužniji Raša Radovanović, Saša Turović, Goran Tošović i Slobodan Blek Janković.

Sigurno je velika olakšica bio rad uz Rašu Radovanovića sa kojim saradjujem već drugu sezonu.Raša zaista radi sjajan posao u Užicu. Njegova filozofija ‘guranja u vatru’mladih igrača  je jedna zdrava priča. Takođe, mlađe kategorije KK Sloboda daju igrače za prvi tim. Teško je praviti igru sa mladim igračima, a da rezultat to ne trpi. Nama je ove godine to uspelo. Trebalo je napraviti sistem da u Užice dolaze mladi i kvalitetni igrači, ali nam je i to pošlo za rukom. Naravno, uz dobar rad i organzaciju kluba”.

Pored Raše Radovanovića pomenulu ste još neke ljude zaslužne za Slobodine uspehe.

“Posebu zahvalnost dugujemo Saši Turoviću, velikom prijatelju kluba i mom prijatelju. Predsedniku doktoru Goranu Tošoviću, kao i ostalim ljudima iz KK Sloboda koji su uvek uz nas”.

Prilika da prokomenarišete KLS takmičenje koje je iza nas.

“Sezona je bila uzbudljiva . Mi smo se borili sa Čačanima. Borcu je zasluzeno pripalo prvo mesto, kao što su zasluženo osvojili prvo mesto u ABA 2 ligi. Marko Marinović Malina je napravio sjajan rezultat u svojoj prvoj trenerskoj sezoni i ja mu od srca želim da igraju ABA 1 ligu. Što se tiče ostalih ekipa, Zlatibor je zasluženo treći dok Novi Pazar i Dinamik nisu uspeli da nose breme igranja dve utakmice nedeljno što je jako teško. Od ostalih ekipa izdvajam OKK Beograd i Mladost koji su takođe igrali sa mladim ekipama”.

Sezonu je prekinuo virus COVID – 19. Trebalo je da se odigra Superliga. Šta se priča po trenerskim krugovima?

“Teško pitanje. Od ljudi iz sveta košarke sa kojima kontaktiram niko još sa sigurnošću ne zna šta će biti. Ostaje nam da se nadamo Superligi, da se još malo testiramo, proverimo mogućnosti”.

Sigurno je rano govoriti o ABA 2 ligi, ali o njoj razmišljate.

“Prošle godine smo imali niske ciljeve. Želeli smo da izborimo opstanak u ligi , a napravili smo iznenađenje. Tako da sledeće sezone želimo da igramo još lepše i promovišemo što više igrača. Videćemo za šta će to biti dovoljno”.

Možda neka poruka za kraj razgovora koji vodimo u vreme pandemije.

“Pre svega da se svi čuvaju, da budu disciplinovani, da se pridržavaju propisanih mera jer su životi najvažniji. Da nakon korone postanemo jači, bolji ljudi… Nama iz sveta košarke želim da što pre čujemo omiljeni zvuk odzvanjanja košarkaške lopte. Do skorog viđenja pozdravljam sve čitaoce Mozzart Sporta i vaše kladioce”, optimističan je Vladimir Lučić.

IZVOR: MOZZART SPORT

Djurdje.mecanin@mozzartbet.com

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar