Sport

Nikola Kuga: Tokom karijere igrao sam sa nekoliko bivših NBA i evroligaških igrača, izdvojio bih Ramela Karija, Norman Nolana i Majkl Tejlora

Košarkaški pustolov ističe da je Melburn najlepši grad u kom je bio i imao sreću da igra košarku!

427pregleda

 

Nakon Dejana Koturovića gost produkcije Balkan info bio je još jedan košarkaš sa interesantnom sportskom i životnom pričom.

Košarkaški pustolov Nikola Kuga igrao je košarku na pet kontinenata, u preko 25 zemalja, a uskoro će ući u ginisovu knjigu rekorda.

Svojevremeno, bio je učesnik MOZZARTOVOG Humanitarnog tiketa u podne, a naš portal doneo je i intervju sa Nikolom.

Tada nam je kazao da je, od svih zemalja, Australija najlepša za život, da se u Libanu igrao najbolji basket i da košarkaši imaju status zvezda. Da u Južnoj Americi, Aziji i Africi teniser Novak Đoković Srbima otvara sva vrata.

Na pitanje Mozzart Sporta šta vas je naviše razočaralo u svih 25 zemalja u kojima ste nastupali Nikola nam je odgovorio:

„Na mene je najveći utisak ostavila velika razlika i jaz između bogatih i siromašnih. To je posebno bilo vidljivo u pojedinim zemljama. Prosto pomislite da ste došli u drugu zemlju samo prelazeći iz jednog kvarta u drugi. Samo prelazak, iz jedne, u drugu ulicu vam pokaže da je ono što naizgled deluje nemoguće ipak moguće. Vidite na jednoj strani stotine i stotine ljudi kako spavaju na ulici i bukvalno mole za komad hleba, a sa druge strane vidite najnovije automobile, velelepne građevine i sve ostalo što ide sa bogatstvom“, kazao je Kuga.

Ukoliko ste propustili intervju Nikole Kuge na našem portalu pogledajete intervju sa kolegom Ognjenom Radosavlevićem na YouTube kanalu Balkan info.

www.youtube.com/watch?v=nufBPhEch_Y&t=170s

Kablarnet.rs