MozzartPet na pet

PET NA PET – DARKO PEŠIĆ: Trenirao sam fudbal, košarku i atletiku, ali zbog članarina koje nismo mogli da plaćamo opredelio sam se za kraljicu sportova

Crnogorski desetobojac voleo je Lacio sa Stankovićem i Mihailovićem odnosno Partizan sa Drobnjakom i Pekovićem!

61pregleda

Atletičar sa Lovćena Darko Pešić svojevremeno je postavio novi crnogorski rekord u desetoboju. On je na pojedinačnom prvenstvu Srbije u Novom Sadu osvojio 7.941 bod, što je za 184 više od njegovog ranijeg rekorda. Crnogorski atletičar osvojio je i osmo mesto u sedmoboju na Evropskom dvoranskom šampionatu u Torunu. Darko nastavlja sa još jačim radom, naglašava da je izuzetno srećan i zbog činjenice da je u Beogradu osvojio veliki broj bodova na putu ka ostvarenju sna, a to je plasman na Olimpijske igre. Trenutno se priprema u Novom Sadu u timu trenera Gorana Obradovića i ističe da je beležio najbolje rezultate kada je radio sa Obradovićem. Izleti u Češku i Švedsku nisu se pokazali kao plodonosni. Za tri sedmice Pešića očekuje takmičenje u Monpeljeu gde traži normu za Japan.

Uskoro će Darko Pešić popuniti Humanitarni tiket u podne kompanije Mozzart dok je danas gost rubrike Pet na pet.

1.Da li ste se svojevremeno bavili nekim sportskim  aktivnostima?

“Uporedo sam trenirao fudbal i košarku. Mogao sam biti dobar golman jer sam imao dara. Voleo sam i atletiku koja je na kraju odnela pobedu. Iskreno, u porodici, pored mene, bili su brat i sestra bliznakinja. Normalno je da se svoj deci pruži šansa za bavljenje sportom. Članarina, za fudbal i košarku, bila je po 20 maraka, jednostavno roditelji nisu imali dovoljno novca za sve. I zbog solidarnosti, zbog najbližih, zbog sestre, otišao sam na atletiku”.

2.Ko vam je bio uzor, idol, u tinejdžerskim danima?

”U to vreme voleo sam Lacio sa Stankovićem, Mihailovićem, Perucijem…Partizan sa Drobnjakom, Pekovićem…od atletičara Džastin Getlina i desetobojca Romana Šebrlea”.

  1. Koji klub nosite u navijačkom srcu?

“U fudbalu sam fan Lacia, u košarci Partizana”.

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?

“Moj najbolji rezultat, šesto mesto, na Evropskom prvenstvu u sedmoboju iz 2017. godine. Nakon toga bio sam osmi u desetoboju, postavio lični rekord, ali ipak pamtim to šesto mesto”.

  1. Koji životni i sportski cilj Vam je primaran?

“Da ostvarim normu za OI u Tokiu i pokušam da budem među prvih 15 desetobojaca. Ali, kad juriš plasman do 15. mesta, nije nemoguće da budeš plasiran među deset ili šest. Inspiracija odlučuje”

Bonus pitanje za našeg gosta: Šta u MOZZARTU odigrati na utakmicu iz Francuske, LANS – LIL. Statistika je na strani Olimpika, 7:12:14 koji ima najubedljiviju pobedu od 4:0. Rivale deli 20 poena uz napomenu da je Lil lider, beži PSŽ – u za bod. Inače Parižani su dobili Lans sa 2:1, a Lil je bez poraza na poslednjih pet mečeva. Poslednjih devet okršaja sa Lansom Lil nije izgubio.

“Gol, gol, tri plus”.

IZVOR: MOZZRT SPORT

Djurdje.mecanin@mozzartbet.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar