MozzartSport

PREDRAG PANTOVIĆ: Skandal je na pomolu

Borac Mozzart, dva sata pre zakazane utakmice ABA lige, pozvao na KZŠ!

651pregleda

Iz KK Borac Mozzart u našu redakciju stigao je mejl sledeće sadržine:

“KK Borac Mozzart Vas poziva da prisustvujete  konferenciji za novinare koja će se održati danas u 16:00 časova u prostorijama kluba.

Tema konferencije je odlaganje utakmice XVIII kola ABA lige sa klubom KK Cibona”.

 Objašnjenje, zbog čega je zakazana KZŠ dva sata pred početak susreta, potražili smo od predsednika KK Borac Mozzart Predraga Pantovića.

“Reč je o velikom skandalu. Borac Mozzartu je zdravo samo sedam igrača. Ostali su bolesni, imamo validnu medicinsku dokumentaciju, zbog čega smo na vreme zatražili odlaganje utakmice. Do odlaganja nije došlo i ja se pitam ko su ti koji odlučuju da naša medicinska dokumentacija nije dobra i da potpisi srpskih zdravstvenih radnika , lekara, nisu validni. Skandal je na pomolu”, ističe Predrag Pantović.

Juče se pojavila nezvanična informacija da su problemi snašli Borac Mozzart pred jednu od bitnijih utakmica ABA lige. Naime, čak osmoricu košarkaša čačanskog kluba pokosio je virus, zbog čega nisu odradili poslednje treninge.

Međutim, ovo nije bilo dovoljno da ABA liga odloži meč između Borac Mozzarta i Cibone. Uprava Borca uputila je dopis rukovodstvu lige, ali je stigao odgovor sledeće sadržine.

Sukladno internim aktima (BYLAWS): Pravilnika o radu i natjecanju 1. ABA lige u sezoni 2022-23. ne postoji opravdan razlog za odlaganje utakmice. Sukladno tome, utakmica 18. kola ABA lige igra se u ranije određenom terminu, odnosno u ponedeljak 06.02.2023. u 18 sati”.

Uprava Borca podnela je rukovodstvu lige lekarske izveštaje o bolesti svojih igrača, ali to očito nije odigralo nikakvu ulogu.

Đurđe Mečanin/Nikola Minović

Mozzart Sport

 

Ostavite komentar