Sport

ĐORĐE MIĆIĆ, sportski direktor Čačka 94 Quantox: Klub čvrsto stoji iza trenera i igrača!

Tim iz grada na Moravi nije dobro krenuo u KLS-u...

414pregleda

Kao što je košarkaškoj javnosti u gradu na Moravi i više nego dobro poznato, od ove sezone Čačak ponovo ima predstavnika u AdmiralBet Košarkaškoj ligi Srbije. Dakako, reč je o Čačku 94 Quantox.

Iako je pred početak takmičarske godine doveo proverenog trenera, Vladimira Lučića, a takođe i uspeo da zadrži kostur tima od prošle sezone, uz nekoliko pojačanja, prvi tim čačanskog kluba nije započeo ligu onako kako se nadao.

Naime, u četiri odigrana kola Čačak 94 Quantox je zabeležio isti broj poraza. Međutim, treba istaći da nekoliko stvari nije išlo na ruku Čačanima. Pre svega raspored. Od četiri odigrane utakmice klub je tri igrao na strani, i to protiv izuzetno jakih i kvalitetnih protivnika – Sloge, Zdravlja i Spartaka. Takođe, utakmica u Čačku sa Metalcem spada u red veoma zahtevnih.

Pored toga, valja istaći da su Čačani lišeni pomoći nekolicine važnih igrača. Kapiten Radenko Pilčević je igrao samo meč protiv Metalca, dok su Matija Popović i Filip Dumić van stroja od početka lige.

Takođe, u redovima Čačana nalazi se nekoliko veoma mladih igrača, koji predstavalju budućnost Čačka 94 i Borca, ali da bi dostigli košarkašku zrelost, potrebni su im upravo minuti na zahtevnim i teškim duelima.

Đorđe Mićić, sportski direktor Čačka 94 Quantox, naglašava da je klub čvrsto stao iza trenera Lučića i igrača, u koje ima puno poverenje!

,,Verujem da ljudi u gradu nisu zadovoljni rezultatima koje je Čačak 94 Quantox ostvario u prva četiri kola. Naravno, ne mogu ni da budu, jer smo zabeležili isti broj poraza, što je malo ko mogao da očekuje. Ali u odbranu tima, moram prvo da kažem da nam raspored nije išao na ruku. Igrali smo četiri meča protiv veoma teških protivnika, koji su sklopili timove za sam vrh i borbu za ABA 2 ligu. Pored toga, imali smo velike probleme sa povredama izuzetno važnih igrača, tako da nam je i rotacija skraćena“, zastao je Mićić, a onda posebno naglasio.

,,Bez obzira na sve, Čačak 94 Quantox čvrsto stoji iza trenera i igrača, koji imaju našu punu podršku i poverenje“, apostrofirao je Mićić.

Zbog trenutne situacije, pomoć Čačana biće preko potrebna klubu već u sledećem meču koji će biti odigran u dvorani kraj Morave.

,,Pozivam sugrađane da nas podrže u što većem broju. Ne moram posebno da ističem koliko nam je u ovom momentu potrebna podrška sa tribina. A utakmica u petak protiv Kolubare biće lepa prilika da zajedničkim snagama ostvarimo prvi trijumf u KLS-u“, dodao je Đorđe Mićić.

Tekst: Nikola Minović/Kablarnet.rs

Foto: Sava Gucunski

Ostavite komentar